Duguláselhárítás • Lefolyótisztítás • WC-k • Konyhai lefolyók • Kültéri lefolyók • Csatornatisztítás

Kiss Zoltán
HÍVJON +36 20 801 9161

Bemutatkozás

Évek óta foglalkozom duguláselhárítással. A munkám során számos dugulással találkoztam és mindet sikeresen el is hárítottam, legyen az egy családi ház lefolyója vagy egy közintézmény csatornája.

A duguláselhárítás, lefolyótisztítást olyan tisztasággal szeretem megoldani, mintha saját otthonomban végezném, rendben adom át a munkaterületet.

A munkám legnagyobb dicsérete az elégedett ügyfél. Kérem, keressen bátran, állok a rendelkezésére!

Duguláselhárítási technikák

A dugulások elhárítására számtalan módszert ismerünk. Van olyan, aki házilag próbál megoldást találni a bajra, és van olyan, aki azonnal a szakértők segítségét kéri a dugulás megszüntetéséhez.

A házi módszerek is hatékonyak bizonyos esetekben, ám a legmakacsabb dugulások és vastag lerakódások megszüntetésére, sajnos elkerülhetetlen a vízvezeték szerelők segítsége. Az ő fejlett technológiájuk segítségével mindenféle baj orvosolható, legyen az beltéri, vagy pedig kültéri dugulás.

A szerelők többnyire a mechanikai megoldásokat részesítik előnyben, mert ezek nem szennyezik a környezetet és igen hatékonyak. A dugulások esetében a csőspirálos technikát, valamint a magasnyomású vízzel történő rendszerátmosatást, vagyis a womázást alkalmazzák a leggyakrabban.

 

Keressen, egyeztessünk időpontot!

Kiss Zoltán

 

Csőgörény

Régen meglehetősen zöld útját választották a csatornatisztításnak, állítólag az eldugult vezetékekbe patkányt eresztettek, majd a csövet lezárták, így csak előre haladhatott az állat. Sok esetben sikerült átrágnia magát a duguláson, így a kecske is jóllakott, és a káposzta is megmaradt. Manapság, inkább professzionális megoldásokat alkalmaznak a szakemberek. A csőgörény például hatékony eszköz, egy hengeres, a felületén lapos csatornákkal rendelkező eszköz, amit folyadékáram visz előre a csőben. A csőgörényt úgy tervezték meg, hogy képes legyen eltávolítani a lerakódásokat a lefolyóban. Amikor a csőgörény szennyvízelvezetőn halad át, kitakarítja a homokot, iszapot és egyéb, a csőben lévő szennyeződést. Ilyen módon nagyban hozzájárul az üledékesedés miatt kialakuló mérgező gázok megelőzéséhez. Nyomóvezeték-rendszer tervezésekor lényeges a csőgörény indító helyének megfelelő kiválasztása, különösen ha a cső átmérője változik. További modern megoldások még a szekcionált spirálosgépek, melyekbe a spirált külön kell behelyezni az alkalmazandó hosszig. A gép spirálja egy bevezető csőben helyezkedik el, a toldásokat külön lehet csatlakoztatni munka közben. Általában egy gép több méretet tud használni. Ezek mellett használhatók még dobbal működő kompakt gépek, amelyek gyárilag fel vannak szerelve spiráldobbal és fejekkel.

 

Keressen, egyeztessünk időpontot!

Kiss Zoltán

Magasnyomásos mosatás, womázás

A Woma valójában egy márkanév, ám a Woma nevet viselő eszközök mára már olyannyira nélkülözhetetlen részei lettek a csőrendszer tisztítás folyamatának, hogy egy önálló fogalommá vált. Gyors, hatékony és látványos módszer, amely a csövek falára egyáltalán nincs roncsoló hatással. Általában a kültéri duguláselhárítás folyamán alkalmazzák. Aknák és emésztőgödrök tisztításához elengedhetetlen a használata. A körülbelül 120-160 bar nyomással működő szerkezet kiválóan el tudja távolítani a kommunális szennyet, a port, a sódert és a homokot is, amelyek a kültéri dugulásokért felelősek. Nemcsak a duguláselhárítás részeként alkalmazzák, hanem az egész csőrendszer átmosására is.

A magasnyomású mosatást a beltéri dugulások esetében is lehetséges alkalmazni, ám itt nem a nagy Woma eszközök bevetésére kell gondolni. Erre elegendő lehet akár a zuhany gégecsöve is, amelyről előzőleg le kell tekerni a zuhanyrózsát. A mosdókagyló túlfolyónyílását egy nedves ruhával le kell szorítani, majd a gégecsövet a lefolyóba irányítván, az erőteljes vízsugárral hárítható el a dugulás.

 

Keressen, egyeztessünk időpontot!

Kiss Zoltán

Kamerás csatornavizsgálat

A kamerás csatornavizsgálat megmutatja, merre helyezkedik el a csövön belül az építési törmelék, az illesztéseknél benőtt fagyökérzet és az esetleges repedések. Az eljárással egy kis színes monitoron követhetjük nyomon a kamera útját a csatornarendszerben, amelyről felvétel készíthető. Három méretű száloptikás csatornavizsgáló kamerát is alkalmaznak a szakemberek a gyakorlatban. A legkisebb 17mm-es fejjel rendelkezik és 15 méter hosszúságú csőszakaszt lehet vele vizsgálni. 20mm-től 50mm-es csőátmérőig alkalmazható, amivel a mosdó, mosogató, kézmosó, zuhanyzó és egyéb kis méretű lefolyóvezetékkel szerelt rendszer csatornahálózata tekinthető meg. A közepes  40mm-es fejjel felszerelt eszköz egy hatvan méteres csőszakasz vizsgálatához felel meg. 70mm-től 160mm-es csőátmérőig már az udvari lefolyó, esőelvezető és a wc lefolyója is vizsgálható.
A legnagyobb kamera 55 mm átmérőjű fejjel van ellátva és száz méter hosszúságú csőszakasz deríthető fel vele. Az önjáró csatornavizsgáló kamera 160mm-500mm átmérőjű csővezetékek vizsgálatára használható, nagy előnye, hogy háromszázhatvan fokos szögben látja körbe a csővezetéket, és kétszázhetven fokos szögben lát hátrafelé.

forrás: dugulaselharitasinfo.hu

Keressen, egyeztessünk időpontot!

Kiss Zoltán